Hantu Punya Boss

Penulis   :  Dekna Lee
Negara   :  Malaysia 
Bahasa   :  Melayu

Genre     :  Malay Fiction  
Penerbit  :  Love Novel 
Bilangan Mukasurat : 592 
Tarikh Terbitan : 2013
ISBN :   978-967-11882-4-8
Rating :

   
 
 

   

Ulasan :


Pendapat peribadi, aku tidak berapa suka dengan kisah dalam karya ni. Intipati karya ini agak kurang berjaya menambat hati aku untuk menghadam keseluruhan kisah dalam karya ini.  Mungkin hanya aku je kot yang tidak boleh nak terima dengan jalan cerita karya ni dan tak boleh nak masuk dengan jiwa aku ni. 

Sinopsis
 

BEKERJA sebumbung dengan Arrayyan Zainuddin, memang tidak pernah terlintas di fikiran Abby. Tambahan pula setelah mendengar kutukan Diela terhadap lelaki itu. Setiap hari, ada sahaja aduan yang Abby terima daripada Diela sehinggakan hatinya ikut menyimpan rasa benci terhadap lelaki bernama Arrayyan itu.

“Kau tau tak pagi tadi, dia kutuk telinga capang aku ni? Dia minta aku buatkan dia air dalam gelas besar sebesar telinga aku ni. Hantu punya bos! Macamlah telinga dia lawa sangat! Telinga dia tu berkerepot macam keropok goreng!” ~Diela

Baru hari pertama Abby bekerja di situ, Arrayyan sudah naik gila! Setiap kali dia menjerkah, Abby ikut membalasnya dengan jerkahan, ‘hantu punya bos!’. Kadang-kadang Abby sertakan dengan bonus, iaitu penampar! Terkedu Arrayyan dibuatnya. Mujurlah Abby ada alasan! MELATAH! Kalau tidak sudah pasti tapak tangannya singgah ke muka Abby semula.

Entah sejak bila, dari meluat tengok Abby, kini dia mahu melihat Abby selalu! Kewujudan Wandi membuatkan dia tidak tentu hala. Dia terpaksa mengambil langkah agresif dengan ‘mengheret’ gadis itu ke Melaka bersamanya untuk meluahkan rasa cinta yang baru berputik itu. Dapatkah Abby menerima bos yang berperangai hantu itu?No comments:

Post a Comment