Kuseru Namamu Kekasih
Penulis   :  Maya Iris
Negara   :  Malaysia
Bahasa   :  Melayu
Genre     :  Malay Fiction, Thriller, Romance
Penerbit  : 
PTS Litera Utama Sdn Bhd
Bilangan Mukasurat : 485
Tarikh Terbitan : 2008
ISBN : 978-983-3604-74-6
Rating : ★★
Ulasan :

Buku ini adalah karya ke 3 yang telah pun kubaca selepas Mahar Cinta Cinderella dan Konspirasi Suami daripada penulis hebat yang telah menjadi penulis favourite aku. Tidak perlu aku cerita panjang lebar lagi sebab karya-karya yang telah kubaca setakat ini memang tidak menghampakan dan memang puas hati TAHAP MAKSIMATerima kasih dan tahniah kepada penulis karya ini kerana telah berkongsi suatu lagi kisah yang dapat dijadikan inspirasi dan peringatan kepada kita semua sebagai hambaNYA yang pasti akan menghadapi pengalaman dalam mencari cinta yang hakiki. Seharusnya kita meletakkan rasa cinta yang paling tinggi itu kepada ALLAH swt melebihi cinta kepada manusia. Insya Allah, kita pasti akan memperoleh cinta yang sebenar.Sinopsis

Rayyan, gadis yang sanggup berkorban apa sahaja demi teguhnya cinta pada Kekasihnya. Dia sanggup memutuskan tali pertunangan dengan Zaim supaya mendapat keredaan Kekasih yang satu.


Hanisa, gadis keliru yang terpaksa meninggalkan dunia yang dikasihinya kerana kebahagiaan yang dikecapi berakhir dengan kesengsaraan. Dunia yang pada mulanya indah adalah palsu belaka.


Zaim, lelaki yang tidak pernah terfikir jatuh cinta dengan gadis bertudung yang mengamalkan cara hidup Islam dengan sepenuhnya. Namun, dia sanggup melakukan apa sahaja demi membahagiakan hati seorang kekasih.


Mark, lelaki yang sedang tercari-cari kekasih sejati. Kekasih yang  dapat memberikannya kebahagiaan yang hakiki.


Sebuah kisah empat watak yang berbeza latar belakang, yang masih tercari-cari cinta sejati di sebalik bayangan semalam. Dalam pencarian mereka, seruan kekasih yang manakah bakal menggegarkan jiwa ? Seruan kekasih yang manakah menjadi janji yang akhirnya tertunai ?kalau ingin tahu lebih lanjut tentang karya penulis boleh klik link ini ye ... Maya Iris


No comments:

Post a Comment